green auto logo

Suntem oameni
Toți mai greșim

O veste buna.

Daca ai provocat un accident rutier cu o masina asigurata RCA, asiguratorul trebuie sa plateasca toate paguble pe carea le-ai provocat indiferent de natura lor.

Indiferent de pagubele produse cu o masina care este asigurata RCA va fi achitata de asigurator. Demersurile pentru recuperarea pagubelor se vor face de partea pagubita. TU NU TREBUIE SA FACI NIMIC.

In cazul in care ai provocat un accident rutier cu o masina care nu are asigurare RCA pagubele provocate vor fi platite de Fondul de Protectie al Victimelor Strazii si ulterior acestia vor face regres catre tine.

In concluzie, nu conduce o masina care nu are asigurare RCA pentru ca in caz ca produci un accident, la final, tu ca sofer o sa platesti toate pagubele.

daune online

Cu cat de scumpeste asigurarea dupa un accident?

Chiar daca ai zgariat usa unei masini sau ai facut-o dauna totala, asigurarea ta se va majora la fel, indeiferent de pagbuele produse.

Pentru a intelege mai bine cu cat se scumpeste asigurarea trebuie sa intelegi cum functioneaza clasa BONUS/ MALUS. Pentru un accident esti penalizat cu 2 clase MALUS.

Pentru o asigurare care costa 1000 de lei pretul creste in felul urmator:

1 accident = M1 + 10% = 1100 lei

2 accidente = M2 + 20% = 1200 lei

3 accidente = M3 + 30% = 1300 lei

4 accidente = M4 + 40% = 1400 lei

5 accidente = M5  + 50% = 1500 lei

6 accidente = M6 + 65% = 1650 lei

7 accidente = M7 + 70% = 1700 lei

8 accidente + M8 + 80% = 1800 lei

Majorarea pentru un accident dispare
după 2 ani de asigurare RCA.

Daca o sa mai fii implicat intr-un ACCIDENT RUTIER urmează pașii:

Accident cu vatamari corporale

Imediat dupa ACCIDENT daca au rezultat VATAMARI CORPORALE suni instant la 112 si nu ai voie sa schimbi pozitia masinilor implicate in accident pana la sosirea echipajelor SMURD si POLITIE.

ACCIDENT DOAR CU PAGUBE MATERIALE

Urmeaza pasii sa nu ramai fara permis.

La locul accidentului

Daca sunt doar pagube materiale poti scoate masina in afara partii carosabile sau cat mai aprope de partea dreaptă a drumului.

Dovezi

Efectueaza poze la locul accidentului cu strada sau intersectia, marcajele de pe strada, semnele de circulatie, pozitia masinilor dupa accident si avarile acestora incat sa se vada si numerele de inmatriculare si avarile, daca se poate.

În primele 24 de ore

OBLIGATORIU in primele 24 de ore trebuie sa completezi CONSTATAREA AMIABILA sau sa mergi la sectia de politie in functie de situatie. Daca nu faci nici una din ele o sa ramai fara permis indiferent ca esti vinovat sau pagubit.

Daca mergeti la POLITIE

Acolo o sa fii sanctionat sau NU in functie de situatie si de cum v-a interpreta agentul situatia. O sa primesti un proces verbal din care rezulta cele intâmplate si o autorizatie de repartie in baza careia iti poti repara masina. Pastreaza autorizatia pana cand repari masina, in caz de control.

CONSTATAREA AMIABILĂ

Tu ca vinovat trebuie sa pastrezi copia si sa ii oferi pagubitului o copie dupa asigurarea ta. Pastreaza copia constatarii amiabile pana cand repari masina. In cazul in care esti oprit in trafic cu aceasta justifici avarile masinii.

Suplimentar poti completa o declaratie din care sa rezulte ca tu conduceai masina, data accidentului cum s-a petrecut acesta si care au fost masinile implicate. Declarația o trimiti pe adresa de mail la societatea unde este asigurata masina ta, impreuna cu pozele masinii tale avariate.

Daca procedezi asa este posibil ca asiguratorul sa nu te mai contacteze. In cazul in care te contacteaza iti va solcitia poze cu masina ta avariata si sa completezi o declaratie.

Asta e tot ce trebuie sa faci ca VINOVAT dupa producerea accidentului. PAGUBITUL nu are nevoie de tine sa iși recupereze pagubele.

DACĂ O SĂ FII PĂGUBIT ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER AMINTEȘTE-ȚI SĂ NE CONTACTEZI, PENTRU CĂ NOI ȘTIM CUM SĂ RECUPERĂM SUMA MAXIMĂ DE BANI!